Orvosok

dr. Mármarosi István

Foglalkozás-egészségügyi szakorvos-, Belgyógyász- és Gasztroenterológus

Szakmai pályafutás

1966-ban a Budapesti Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végzett.
1975-ben belgyógyászatból, 1989-ben gasztroenterológiából, majd 2008-ban foglalkozás-egészségügyből (üzemorvostan) szakvizsgázott. Kezdetben 7 évet alapellátásban dolgozott.
1973-tól a Magyar Honvédség Központi Katonai Kórházba került alorvosnak. Különböző profilú belgyógyászati osztályokon dolgozott, majd adjunktus, főorvos II és végül osztályvezető főorvos lett.

Ezen munkával párhuzamosan az utolsó 10 évben a magán szférában üzemorvosi munkát is végzett.
2016. december 31-ig a XIII. kerületi Egészségügyi Szolgálat közhasznú non profit KFT. Gasztroenterológiai Szakrendelés vezető főorvosa volt.

Tevékenység

40 éve kiemelten foglalkozik az emésztőszervi betegségek kivizsgálásával és kezelésével.
Nagy gyakorlattal rendelkezik a soksavas - refluxos (GERD), - gyomor és nyombélfekélyes betegek kivizsgálásában, kezelésében.
Nagy jártassággal végez endoscopos vizsgálatokat, gyomor- és vastagbél-tükrözéseket. A krónikus vastagbél betegségek, - gyulladások (colitis ulcerosa, M.Crohn) és daganatos elváltozások, kivizsgálásában kezelésében, gondozásában több évtizedes tapasztalattal rendelkezik.

Ezenkívül az epe-, máj és hasnyálmirigy gyulladásos és daganatos betegségeit vizsgálja, kezeli vagy kezelésüket irányítja, menedzseli.
Nagy tapasztalattal rendelkezik az un. funkcionális gasztroenterológiai betegségek (dyspepsiák, IBS) kezelésében.

Írjon nekünk

dr. Butyka Ágnes

Foglalkozás-egészségügyi szakorvos, Anaesthesiológus

Szakmai pályafutás
 

Miután 1979-ben megszerezte általános orvosi diplomáját a SOTE-n, dr. Butyka Ágnes vidéki és budapesti kórházak intenzív osztályain dolgozott. 1984-ben anaesthesiológus szakvizsgát tett, amelyet 1997-ben foglalkozás-egészségügyi szakvizsga követett.

 

Tevékenység
 

Butyka doktornő több, mint két évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik a foglalkozás-egészségügy és a munkaalkalmassági szakterületeken. Állami- és magánrendeléseken is mélyítette jártásságát, a terület egyik szaktekintélyének számít.  

Írjon nekünk

dr. Szabó Anita Rita

Foglalkozás-egészségügyi szakorvos, Sportorvos

Szakmai pályafutás

Dr. Szabó Anita Rita 1989-ben szerezte orvosi diplomáját a SOTE-n, majd 1994-ben sportorvosi szakvizsgát, 2015-ben foglalkozás-egészségügyi szakvizsgát tett. Magánegészségügyben szerzett tapasztalatai mellett az Országos Sportegészségügyi Intézetben tevékenykedett, valamint keretorvosként dolgozott több sportági szövetségnél is.

 

Nyelvtudás

angol

Tevékenység

Szabó doktornő minden, a foglalkozás-egészségügy égisze alá tartozó vizsgálattípust nagy jártassággal végez, az orvosi alkalmassági vizsgálatoktól a foglalkozási megbetegedések korai felismeréséig.

Írjon nekünk

dr. Kocsi Anikó

Foglalkozás-egészségügyi szakorvos-, Belgyógyász-, Diabetológus és Pszichoterapeuta

Szakmai pályafutás


Dr. Kocsi Anikó 1997-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.  2001-ben az Eötvös Lóránt Tudomány Egyetemen Orvos jogász szakoklevelet szerzett, majd ezt követően belgyógyászat, diabetológia, pszichoterápia és foglalkozás-egészségügy szakvizsgát tett. Mind az állami, mind a magán egészségügyben jelentős                                                      tapasztalatokkal bír.

Tevékenység

Kocsi doktornő diabetológusként és pszichológusként is személyközpontú terápiát folytat, foglalkozás-egészségügyi szakorvosként pedig minden – a tárgyhoz kapcsolódó – alapellátási feladatot nagy jártassággal végez. 

Írjon nekünk

dr. Tóth Eszter

Szemész főorvos

Szakmai pályafutás

Dr. Tóth Eszter általános orvosi diplomáját 1980-ban szerezte a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, majd négy évvel később szemészetből szakvizsgázott. További tanulmányai során 1994-ben kontaktológussá is képezte magát, sőt 1999-től a jogi szakokleveles orvosi címet is magáénak mondhatja. A szemészeti folyóiratban több közleményben is társszerzőként működött közre, kongresszusokon pedig kontaktológia témakörben tartott előadásokat. Jelenleg a főiskolai optometrista hallgatók gyakorlati oktatójaként is tevékenykedik. Több vidéki és budapesti szemklinikán és rendelőintézetben töltött be főorvosi tisztet.

 

Tevékenység

Az általános felnőtt szemészeti szakvizsgálatokon túl dr. Tóth Eszter tevékenységének része a szemüvegfelírás, a szemgyulladások kezelése, a szürke- és zöldhályog szűrése és követése, a cukorbetegség okozta elváltozások detektálása, kezelése, a gépkocsivezetői engedélyhez és a munkahelyi alkalmassághoz szükséges szemészeti vizsgálatok lefolytatása.

Szakvizsgája után behatóan és folyamatosan foglalkozik a kontaktlencsék felírásával, kiválasztásával, beillesztésükkel és az ehhez kapcsolódóan felmerülő problémák orvosolásával. Szaktudásával és tapasztalatával a szakma elismert gyógyítói közé tartozik.

Írjon nekünk

dr. Jánosházi Eszter

Szemész főorvos

Szakmai pályafutás:

Miután 2005-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvos- és Gyógyszerésztudományi Centrum általános orvosi karán, dr. Jánosházi Eszter 2010-ben szemészet szakvizsgát tett. Holisztikus gyógyító szemléletének köszönhetően hagyományos kínai orvoslás szakirányban is szerzett végzettséget a Yamamoto Akupunktúra és Rehabilitáció Intézetben. Külföldi ösztöndíjak, képzések révén svéd, francia, lengyel tapasztalatokkal is rendelkezik a szemészet terén.

Nyelvtudás

angol, francia

Tevékenység

Állami- és magán-egészségügyi tapasztalatokkal a birtokában, dr. Jánosházi Eszter a klasszikus szemészet feladatain túl jelentős jártasságra tett szert a szemészet pathológiájának, a hagyományos kínai orvoslásnak, az autoimmun betegségeknek, a szemészet daganatos betegségeinek terén, valamint foglalkozott a szemészet és az agykutatás, a molekuláris biológia közös metszéspontjaival is. 

Írjon nekünk