Szívstressz-mérés (VICARDIO)

A munkahelyi és magánéleti stressz jelenti az egyik legnagyobb egészségügyi és biztonsági kihívást a civilizált országokban, így Magyarországon is. Vizsgálatok szerint az elveszített munkanapok 50–60 százaléka szintén a stressznek tudható be.

A stressz okozta egészségügyi problémák hatalmas költséget jelentenek mind a cégek, mind a családok számára. A stressz szint meghatározása éppen ezért lehetőséget ad az egészség megőrzésére, a komoly betegségek megelőzésére, végső soron a teljesítmény növelésére.

 

A VICARDIO a világon egyedülálló orvosi berendezés, mely a szív ingerületvezetése adataiból (EKG) már 60 másodperc alatt egy úgynevezett ElektroKardioPortre-t (EKP) készít. Ez a színes, háromdimenziós portré gyorsan vizualizálja orvos és páciens számára a szívizom állapotát, az ingerületvezetés folyamatát, valamint a szív stresszterhelésének intenzitását. A VICARDIO ezen felül lehetővé teszi a szívfrekvencia-variabilitás mérését is (HRV), amely a szív stresszterhelése alapján változik, s ennek segítségével az egyéni szív stresszfaktor is detektálható. Szívütések időrendi és frekvencia-analizálásából a szív pszichés-, vagy fiziológia terhelésének mértékéről is tájékoztat. Ezzel a szív stressz-meghatározással egészíti ki a VICARDIO az EKG által szállított adatokat. A szűrésen részt vevők nyomtatott értékelő lapot kapnak az eredményről.


Amennyiben a szűrés eredménye gyanúra ad okot, az Oxygen Medicalban további kardiológiai vizsgálatokra is lehetőség van.


A szívstressz-mérés kb. 3-5 percet vesz igénybe.