Ortopédiai szűrés

A táppénzes napok kb. 30 százalékát mozgásszervi problémák miatt veszik ki a dolgozók, ennek csökkentése tehát a cégek számára gazdasági szempontból is nagyon jelentős. A legfontosabb üzleti érték ugyanis az egészséges, lojális dolgozó.
 

Egy ortopédiai vizsgálattal egyszerűen felmérhető, honnan erednek a mozgásszervi problémák, amelyek gyakran az életviteli tanácsadás hatására javulnak is.
E mellett a munkaállomások átvizsgálásával hamar megállapítható azok kóroki szerepe, az átrendezéssel, az ergonómiai szempontok érvényesítésével ezért könnyen kiküszöbölhetők a kóros kényszertartások, melyek krónikus derék- és hátfájáshoz, nyakfájdalmakhoz vezethetnek. Az irodai torna betanításával pedig hatékony eszközt tudunk adni a cégek kezébe munkatársaik egészségének megőrzéséhez.

 

Lúdtalpszűrés
 

Az ortopédia szűrés kiegészítéseként lehetőség van az ún. lúdtalpszűrésre is, amely során egy speciális eszköz segítségével felmérhető a talp terhelésének eloszlása, kiszűrhető a boka- illetve harántsüllyedés, szükség esetén gyógyászati segédeszköz javasolható.


Az ortopédiai szűrés kb. 10-15 percet vesz igénybe.